آشپزی

راز پخت برنج مجلسی و دانه دانه برای مهمانی ها

پخت برنجی که هم خوش عطر باشد و هم دانه های آن جدا و مجلسی، یکی از مهارت های مهم آشپزی ایرانی است.

با رعایت چند نکته ساده اما کلیدی، می توانید هر بار برنجی بی نقص و خوش ظاهر روی سفره بیاورید.

۱. انتخاب برنج باکیفیت و کهنه

برای دانه دانه شدن برنج، استفاده از برنج باسماتی یا طارم کهنه توصیه می شود. برنج کهنه رطوبت کمتری دارد و هنگام پخت کمتر می چسبد. پیش از خرید، به عطر برنج و یکدست بودن دانه ها توجه کنید.

۲. شست وشو و خیساندن اصولی برنج

برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب شفاف شود؛ این کار نشاسته اضافی را می گیرد و مانع چسبندگی می شود. سپس برنج را حداقل ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب ولرم و کمی نمک بخیسانید تا دانه ها آب جذب کنند و در حین پخت نشکنند.

۳. آبکش کردن برنج در زمان مناسب

برنج را در آب جوش و نمک بریزید و اجازه دهید تا حدود ۷۰ درصد بپزد (دانه ها نرم شوند اما مغز آن کمی خام بماند). سپس سریع آبکش کنید و روی آن آب ولرم یا کمی آب سرد بگیرید تا نشاسته اضافی شسته شود.

پخت برنج مجلسی

۴. بخارپز کردن با دم کنی

پس از آبکش، کف قابلمه را کمی روغن بریزید و در صورت تمایل ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید. برنج را به آرامی داخل قابلمه بریزید، وسط آن را به شکل مخروطی جمع کنید، کمی روغن یا کره روی آن بدهید و دم کنی بگذارید. بخارپز شدن آرام باعث می شود دانه ها کاملاً جدا و پف دار شوند.

۵. استفاده از زعفران و روغن حیوانی برای عطر و جلوه برنج

در دقایق پایانی دم کشیدن، کمی زعفران دم کرده و روغن حیوانی یا کره روی برنج بدهید. این کار علاوه بر عطر بی نظیر، جلوه ای مجلسی و اشتهابرانگیز به برنج می دهد.

ترفند طلایی سرآشپز

برای جلوگیری از خمیر شدن برنج، در طول دم کشیدن درب قابلمه را برندارید و از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت یکنواخت باشد.

عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا