اجتماعی

جزئیات سهمیه‌بندی جدید شیر خشک نوزادان و کاهش سهمیه نوزادان ۰ تا ۶ ماه

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، درباره دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان، توضیحاتی داد.

به گزارش اول فارسی ، هادی احمدی، در برنامه مثبت شبکه سلامت، گفت: سازمان غذا و دارو تصمیم گرفت بر اساس نظرات علمی و کارشناسی، سهمیه شیرخشک نوزادان را اصلاح کند که منطقی به نظر می‌رسد. زیرا، قبلاً از سهمیه شیرخشک نوزادان، بعضاً سواستفاده می‌شد.

وی با اعلام اینکه قبلاً ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای و ۱۰ قوطی شیرخشک آزاد به عنوان سهمیه نوزاد تعریف شده بود، افزود: تعداد ۲۰ قوطی شیرخشک در ماه برای نوزاد زیاد بود که هر ۱.۵ روز، یک قوطی می‌شد.

مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، با عنوان این مطلب که هیچ کمبودی در تأمین شیرخشک نوزادان در کشور وجود ندارد، ادامه داد: در حال حاضر حتی امکان صادرات شیرخشک هم وجود دارد، لذا، هیچ نگرانی از بابت کمبود شیرخشک نداریم.

احمدی به سهمیه جدید که سازمان غذ و دارو اعلام کرده است، اشاره کرد و افزود: فرمول جدید سازمان غذا و دارو برای سهمیه بندی شیرخشک، بر اساس نیاز غذایی نوزاد تعریف شده است، به طوری که برای نوزاد صفر تا ۶ ماه، ۱۰ قوطی شیرخشک یارانه‌ای و ۴ قوطی غیریارانه ای در نظر گرفته شده است.

وی گفت: همچنین برای نوزاد ۶ تا ۱۲ ماه، ۷ قوطی یارانه‌ای و ۴ قوطی غیریارانه ای شیرخشک در نظر گرفته شده است. برای نوزادان ۱۲ تا ۲۴ ماه، ۴ قوطی یارانه‌ای و ۴ قوطی غیریارانه ای و برای کودک ۲ تا ۶ سال نیز، ۵ قوطی شیرخشک غیریارانه ای اختصاص یافته است.

احمدی تاکید کرد: هر چقدر سن کودک بالا می‌رود، گرایش به غذا خوردن نیز بیشتر می‌شود و در نتیجه آن، مصرف شیرخشک هم کمتر می‌شود که منطقی است.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران در خصوص تغییر قیمت شیرخشک نیز گفت: هیچ تغییری در قیمت‌ها صورت نگرفته و سهم ۷۰ درصد نوزاد و ۳۰ درصد یارانه، پابرجا است.

احمدی با انتقاد شدید از سازمان هدفمندی یارانه‌ها که سهم یارانه شیرخشک داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است، افزود: ۶ ماه است که سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سهم داروخانه‌ها واریز نکرده و داروخانه‌ها نیز برای خرید شیرخشک دچار مشکل نقدینگی هستند.

وی گفت: انجمن داروسازان ایران از همان ابتدا که سهمیه شیرخشک یارانه‌ای مطرح شد، معتقد بود که یارانه باید به حساب خانواده نوزاد واریز شود تا زنجیره تأمین شیرخشک دچار اختلال و کمبود کاذب نشود.

عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا