آشپزی

دستورتهیه حلوا اوماج محلی خوشمزه برای افطار ماه رمضان

اوماج یک حلوای محلی خوشمزه می باشد که اصولا توسط تبریزی ها طبخ می شود و در برخی مراسمات استفاده می شود ، همچنین مانند حلوا زعفرانی در ماه رمضان نیز این حلوا برای افطاری در نظر گرفته می شود.

در ادامه این مطلب با اول فارسی همراه باشید تا با طرزتهیه این حلوا آشنا شوید.

مواد لازم حلوای اوماج

شیر : یک فنجان
آرد گندم الک شده : یک لیوان
شکر :یک لیوان
آب : یک لیوان سر خالی
روغن مایع : نصف لیوان
زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
گلاب : ۱/۳ لیوان
زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری

دستورتهیه حلوا اوماج

طرز تهیه حلوا اوماج :

مرحله اول:

برای درست کردن حلوای اوماج ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و یکی دو جوش بزند. بعد آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم:

سپس یک لیوان آرد را با زردچوبه مخلوط کنید و در سینی بریزید و بعد یک فنجان شیر را چندین بار روی آرد اسپری کنید و هم بزنید تا زمانی که کل آرد به شکل گلوله گلوله و یا خرده نان بشود.

مرحله سوم:

سپس یک ساعت در سینی پهن کنید تا آرد خشک شود و در طی این مدت چند بار آرد را زیر رو کنید. و بعد در غذاساز یا خرد کن بریزید تا یکدست شود.به این آرد در اصطلاح( اوماج )میگویند.

مرحله چهارم:

نصف لیوان روغن را داخل قابلمه ای بریزید و داغ کنید و بعد اوماج را اضافه کنید و با حرارت کم خوب هم بزنید تا از رنگ سفیدی در بیاید و به رنگ کرم شکلاتی در بیاید.

مرحله پنجم:

حالا شربت ، زعفران و گلاب را اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع شود.

مرحله ششم:

حلوا را با حرارت کم به مدت یک ساعت دم کنید و هر ده دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.

حلوای اوماج آماده شده را به سلیقه دلخواه شکل دهید و با خلال پسته تزیین کنید.

نکات تکمیلی در مورد حلوای اوماج

  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
  • زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
  • حلوای اوماج را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا