آشپزی

دستورتهیه خورشت بز قورمه کرمانی + نکات مهم پخت و پز

بز قورمه با گوشت پرچرب گوسفندی تهیه می‌شود و کرمانی ها بر حسب سلیقه آن را با نان یا به عنوان خورش همراه برنج سرو می کنند.

برخی از افراد باتوجه به ذائقه غذایی خود مواد دیگری چون گردو، کشک، سیب زمینی و زیره نیز به ترکیبات این غذا اضافه می‌کنند. در این بخش از اول فارسی شما را با طرز تهیه بز قرمه اصیل کرمانی آشنا می کنیم.

مواد لازم

گوشت گردن گوسفند: نیم کیلو
نخود: یک پیمانه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
سیر: چهار حبه
کشک: یک فنجان
پیاز: دو عدد درشت
نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری

دستورتهیه بز قورمه کرمانی

طرز تهیه بز قرمه کرمان

مرحله اول

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
می توانید برای تهیه بزقورمه کرمان از کشک ساییده آماده یا کشک خشک استفاده کنید.در صورت استفاده از کشک خشک، صد گرم از آن را در کاسه بریزید و رویش آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شود.

مرحله دوم

پس از خیس خوردن کشک‌ها آنها با آب داخل کاسه در مخلوط‌کن بریزید. پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده بزنیدسیر و پیاز را درون قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید.گوشت را به قابلمه افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید.

مرحله سوم

نخود جوشانده و دو لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه دهید جوش آید.حرارت را کم کنید تا گوشت خوب بپزد.پس از کم شدن آب گوشت و پخت گوشت با گوشت کوب مواد(نخود و گوشت) را خوب بکوبید.

مرحله آخر

کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند.روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ، گردوی کوبیده تزیین کنید.

دستورتهیه بز قورمه کرمانی

چند نکته درباره پخت و سرو بز قرمه

  • بهترین گوشت برای تهیه بز قرمه اصل، گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه گوسفندی است.
  • در گذشته برای تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده می‌کردند، به همین دلیل به این غذا بزقورمه می‌گویند.
  • اگر می‌خواهید برای تهیه بز قورمه از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
  • استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک می‌کند.
  • هنگام تهیه بزقورمه حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید.
  • در تهیه بزقرمه اصیل کرمانی سیب زمینی اضافه نمی کنند.
  • می‌توانید از کنسرو نخود در طرز تهیه خورش بز قورمه استفاده کنید.
  • بز قرمه را می‌توانید هم با نان سنگک و یا در صورت تمایل به عنوان یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
  • برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
  • بزقرمه به دلیل داشتن گوشت گوسفندی، نخود، کشک و… ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا