آشپزی

دستورپخت سیب زمینی شکم پر در قابلمه

سیب زمینی شکم پر از جمله پیش غذاهای لذیذ و پرطرفداری است که معمولا در فر تهیه می شود، اما می توانید این خوراک خوشمزه را بدون نیاز به فر، فقط با استفاده از قابلمه و روی گاز درست مانند ماهی شکم پر در ماهیتابه بپزید.

با اندکی ابتکار می توانید همان طعم دلچسب را با امکانات ساده در خانه تجربه کنید. در ادامه آموزش آشپزی اول فارسی با روش پخت سیب زمینی شکم پر در قابلمه آشنا شوید.

مواد لازم :

برای تهیه سیب زمینی شکم پر روی گاز به مواد خاصی نیاز ندارید. سیب زمینی، روغن زیتون، نمک و فلفل، پیازچه، ذرت پخته و تن ماهی همه موادی است که باید حاضر کنید. مقدار مواد لازم را در ادامه مطرح کرده ایم:

سیب زمینی: ۵ عدد
روغن زیتون: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
پیازچه: ۳ تا ۴ ساقه
ذرت پخته: ۲۰۰ گرم
تن ماهی: ۲۰۰ گرم
سس دلخواه برای سرو: به مقدار لازم

مقدار مواد را می توانید بر اساس تعداد افراد کم یا بیشتر کنید. مواد گفته شده معمولا برای ۲ تا ۴ نفر است. پس از آماده کردن مواد ذکر شده، طبق مراحلی که در ادامه مطرح می کنیم پیش بروید. زمان لازم برای پخت این غذا حدود ۳۰ دقیقه خواهد بود.

طرزتهیه سیب زمینی شکم پر

طرز تهیه :

مرحله اول؛ پخت اولیه سیب زمینی ها

در اولین مرحله ابتدا سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و آن ها را به همراه مقداری آب و کمی نمک داخل قابلمه ای بریزید. درِ قابلمه را گذاشته و سیب زمینی ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که کاملا پخته و نرم شوند روی حرارت متوسط بپزید. پس از پخت، سیب زمینی ها را را خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند تا بتوانید راحت تر داخل آن ها را را خالی کنید.

مرحله دوم؛ تهیه مواد میانی سیب زمینی شکم پر

در این مرحله، پیازچه ها را شسته و ریز خرد کنید. سپس در تابه یا قابلمه با کمی روغن زیتون آن ها را تفت دهید تا نرم و خوش عطر شوند. ذرت پخته را به پیازچه اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا تن ماهی را (که قبلا در آب جوش حرارت داده اید)، به این ترکیب بیفزایید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در این مرحله نمک و فلفل را به مقدار دلخواه به مواد اضافه کنید.

مرحله سوم؛ پر کردن سیب زمینی ها با دقت و حوصله

بعد از خنک شدن سیب زمینی ها، با چاقویی تیز در بخش بالای هر سیب زمینی یک برش افقی ایجاد کرده و با قاشق کوچک، بخشی از مغز سیب زمینی را به آرامی خارج کنید. دقت داشته باشید که دیواره های سیب زمینی آسیب نبیند و حالت کاسه ای پیدا کند. حالا داخل سیب زمینی ها را با مایه ای که آماده کرده اید (ترکیب تن ماهی، پیازچه و ذرت) به آرامی پر کنید.

مرحله چهارم؛ پخت نهایی در قابلمه برای ترکیب طعم ها

کف یک قابلمه بزرگ را با مقداری روغن زیتون چرب کرده و سیب زمینی های پر شده را با فاصله مناسب در آن بچینید. در این مرحله می توانید مقداری از مغز سیب زمینی های خالی شده را نیز کنار آن ها قرار دهید تا دور ریز نشود. درِ قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند.

مرحله پنجم؛ سرو نهایی سیب زمینی شکم پر با سس دلخواه

در پایان، سیب زمینی های شکم پر را به آرامی از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو بچینید. شما می توانید آن ها را با سس دلخواه مانند سس سیر، سس ماست یا ترکیب ماست و سس خردل تزئین کرده و میل کنید.

طرزتهیه سیب زمینی شکم پر

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با مرغ یا گوشت چرخ کرده

طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با مرغ یا گوشت چرخ کرده بدون فر، تفاوت چندانی با روش ساده ندارد. برای تهیه این غذا با گوشت چرخ کرده و مرغ، مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا سیب زمینی ها را با پوست بپزید تا نرم شوند.
  • سیب زمینی را از وسط نصف کرده و با قاشق داخل آن ها را کمی خالی کنید.
  • مغز سیب زمینی ها را کنار بگذارید تا بعدا با مواد ترکیب شوند.
  • پیاز را تفت داده و گوشت چرخ کرده یا مرغ خرد شده را اضافه کرده و با ادویه جات تفت دهید.
  • رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و اجازه دهید مواد خوب بپزند.
  • داخل سیب زمینی ها را با مخلوط گوشت و مغز سیب زمینی پر کنید.
  • در یک تابه کمی روغن و سس دلخواه بریزید و سیب زمینی ها را بچینید.
  • درِ تابه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
  • در صورت تمایل به پخت سیب زمینی شکم پر با پنیر پیتزا بدون فر، در دقایق آخر پنیر روی آن ها بریزید تا آب شود.

به همین راحتی می توانید یک غذای خوشمزه و لذیذ درست کنید.

 

عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا