دستورپخت قورمه سبزی مجلسی با عطر و طعمی بی نظیر+ کات مهم جا افتادن
خورش قورمه سبزی یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد.

این خورش خوشمزه در شهرهای مختلف کشورمان با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
سبزی خورشتی: ۱ کیلو گرم
لوبیا قرمز یا چیتی: ۲۰۰ گرم
لیمو عمانی: ۴ عدد
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
آب: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
مرحله ۱ : خیس کردن لوبیا برای کاهش نفخ
برای تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی در ابتدای کار، لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم از حداقل ۶ ساعت قبل به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.
مرحله ۲ : خرد کردن پیاز و سیر برای تفت دادن
در این مرحله پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه سیر را هم به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. حالا یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله ۳ : تفت دادن پیاز و سیر در روغن داغ
در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود. در ادامه پیاز خرد شده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه سیر ساطوری شده را هم اضافه می کنیم.
مرحله ۴ : اضافه کردن گوشت خورشتی و تفت دادن آن
سیر را در حدی تفت می دهیم که عطر آن بلند شود. وقتی که عطر و بوی سیر خارج شد، گوشت را به صورت خورشتی تکه تکه کرده و به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم. تفت دادن گوشت را تا زمانی که تغییر رنگ دهد ادامه می دهیم.
مرحله ۵ : افزودن لوبیا و آب جوش
در این مرحله لوبیا را که از قبل خیس کرده ایم، آبکشی می کنیم، سپس به گوشت اضافه می کنیم. لوبیا را هم در حد یک دقیقه تفت می دهیم، سپس ۴ تا ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله ۶ : پختن گوشت و لوبیا با حرارت ملایم
حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب درون قابلمه به جوش آید. وقتی که آب به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا به طور کامل بپزند. حالا تخمه های درون لیمو عمانی را خارج می کنیم.
مرحله ۷ : آمادهسازی لیمو عمانی و سرخ کردن سبزی
می توانیم لیموهای عمانی را در آب قرار دهیم تا خورش را تلخ نکنند. سبزی خورشتی را به صورت کاملا ریز خرد می کنیم، سپس به همراه روغن درون یک تابه مناسب تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شده و رنگش تغییر کند.
مرحله ۸ : اضافه کردن سبزی سرخ شده و لیمو عمانی
پس از اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدند، سبزی خورشتی سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه لوبیا و گوشت به طور کامل پختند، لیمو عمانی را به همراه مقداری نمک و فلفل را اضافه می کنیم.
مرحله ۹ : جا افتادن خورش و سرو همراه با برنج
در مرحله پایانی اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بینداز برای اینکه روغن خورش روی آن جمع شود می توانیم یک قالب کوچک یخ به قابلمه اضافه کنیم. در پایان خورش قورمه سبزی را به همراه برنج آبکش سرو می کنی
قلقهای مهم برای جا افتادن قورمه سبزی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد قورمه سبزی درست کنید اما به دلتان ننشیند. درست کردن این خورش و جا افتادن آن قلقهایی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- استفاده از سبزی تازه و سبزی خشکشده به اندازه
- استفاده از شنبلیله به اندازه کافی، شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن خورش شما میشود.
- پخت قورمه سبزی با دمای ملایم، زیاد بودن شعله گاز باعث ته گرفتن خورش و تلخ شدن آن میشود.
- پخت گوشت با حرارت کم، شعله زیاد باعث خشک شدن گوشت میشود.
سوالات متداول
پاسخ سوالات زیر به شما کمک میکند تا قرمهسبزی خوشمزهتری درست کنید:
چه زمانی میتوانیم بگوییم که قرمهسبزی ما جا افتاده است؟
یک قرمه سبزی زمانی جا افتادهاست که لعاب انداخته و طعم همه مواد با هم ترکیب شدهباشد. علاوهبر این گوشت و لوبیای آن هم باید کاملا بپزد و نرم شود.
چگونه میتوان قرمهسبزی رژیمی تهیه کرد؟
قطعا قرمهسبزی رژیمی به خوشمزگی قرمهسبزیهای اصیل ایرانی نیست ولی مناسب کسانی است که اضافه وزن دارند و میخواهند غذای سالمتری بخورند. برای تهیه آن هنگام سرخ کردن سبزی روغن اضافه نکنید و فقط اجازه دهید تا آب سبزیها گرفته شود. علاوهبر این بهتر است گوشت را حذف کنید یا از گوشت بدون چربی استفاده نمایید.
طرز تهیه قرمه سبزی در زودپز چگونه است؟
قرمهسبزی در زودپز بهتر جا میافتد؛ کافیست همه مواد را پس از سرخ کردن و اضافه کردن آب در زودپز بریزید و درب آن را ببندید. بعد از گذشت یک ساعت درب زودپز را باز و لیمو عمانیها و نمک را اضافه کنید، مجدد درب آن را بگذارید و اجازه دهید یک ساعت دیگر در زودپز با حرارت کم بپزد. پس از آن درب زودپز را بردارید، طعم آن را بچشید، مقدار نمک و ترشی خورشت را تنظیم کنید و اگر آب خورشت زیاد است، اجازه دهید تا بدون درب روی حرارت بماند، آب اضافی آن تبخیر شود و خورشت جا بیفتد.