دستورپخت قیمه ماسوله یا «ننه قرمه» گیلانی
خیلی از گیلانی ها اسم قدیمی «ننه قرمه» را نشنیده اند و این غذای قدیمی را به اسم «قیمه ماسوله» می شناسند.

این غذا با روشهای متفاوتی طبخ میشود که امروز قصد داریم یکی از قدیمیترین و اصیلترین روشهای پخت آن را به شما آموزش دهیم.
مواد اولیه
گوشت ۴۰۰ گرم
لپه ۵ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
سیر ۱ حبه
زعفران به مقدار دلخواه
آب نارنج نصف فنجان
کشمش ۴ قاشق غذاخوری
سیب زمینی سرخ شده به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا گوشت را در دیزی سنگی یا هر قابلمه دلخواهی که در دسترس دارید بیندازید و روی آب جوش بریزید، یک عدد پیاز را هم از وسط به ۴ قسمت کنید و داخل قابلمه بیندازید. وقتی آب دوباره به جوش آمد ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.
یک عدد چوب دارچین نیز به آب گوشت اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت کامل به مدت ۲ ساعت بپزد.
در این فاصله لپه ها را نیز جدا بپزید و زمان آن به نوع لپه و کیفیت آن دارد.
یک عدد پیاز را به شکلی خلال و نازک خرد کنید و تفت دهید.
گوشت را بعد از پخت ریش ریش کنید و آب گوشت را از صافی عبور دهید و صاف کنید.
گوشت های ریش ریش شده و لپه پخته را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. کمی هم زعفران دم کرده اضافه کنید و در آخر آب گوشت را به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت با شعله ملایم روی قرار بماند.
ده دقیقه آخر پخت کمی آب نارنج و کمی هم مجددا زعفران دم کرده اضافه کنید و خورشت ننه قرمه بعد از ده دقیقه آماده است. حتما برای دورچین غذا از سیب زمینی سرخ کرده و کشمش تفت داده شده استفاده کنید. نوش جان.
عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید