آشپزی

دستورپخت قیمه ماسوله یا «ننه قرمه» گیلانی

خیلی از گیلانی ها اسم قدیمی «ننه قرمه» را نشنیده اند و این غذای قدیمی را به اسم «قیمه ماسوله» می شناسند.

این غذا با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود که امروز قصد داریم یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین روش‌های پخت آن را به شما آموزش دهیم.

مواد اولیه

گوشت ۴۰۰ گرم
لپه ۵ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
سیر ۱ حبه
زعفران به مقدار دلخواه
آب نارنج نصف فنجان
کشمش ۴ قاشق غذاخوری
سیب زمینی سرخ شده به مقدار دلخواه

طرزتهیه ننه قورمه

طرز تهیه

ابتدا گوشت را در دیزی سنگی یا هر قابلمه دلخواهی که در دسترس دارید بیندازید و روی آب جوش بریزید، یک عدد پیاز را هم از وسط به ۴ قسمت کنید و داخل قابلمه بیندازید. وقتی آب دوباره به جوش آمد ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

یک عدد چوب دارچین نیز به آب گوشت اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت کامل به مدت ۲ ساعت بپزد.

در این فاصله لپه ها را نیز جدا بپزید و زمان آن به نوع لپه و کیفیت آن دارد.

یک عدد پیاز را به شکلی خلال و نازک خرد کنید و تفت دهید.

گوشت را بعد از پخت ریش ریش کنید و آب گوشت را از صافی عبور دهید و صاف کنید.

گوشت های ریش ریش شده و لپه پخته را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. کمی هم زعفران دم کرده اضافه کنید و در آخر آب گوشت را به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت با شعله ملایم روی قرار بماند.

ده دقیقه آخر پخت کمی آب نارنج و کمی هم مجددا زعفران دم کرده اضافه کنید و خورشت ننه قرمه بعد از ده دقیقه آماده است. حتما برای دورچین غذا از سیب زمینی سرخ کرده و کشمش تفت داده شده استفاده کنید. نوش جان.

عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا