دستورپخت مقلوبه عربی با گوشت خوشمزه ترین غذای معروف فلسطینی
مقلوبه یک غذای معروف فلسطینی است که با گوشت و بادمجان سرخ شده و برنج تهیه می شود.

معمولا این غذا را در یک قابلمه نسوز می پزد تا به شکل قالبی درآورده شود.در ادامه این مطلب از اول فارسی با ما باشید تا با طرزتهیه این غذای خوشمزه همراه آشنا شوید.
مواد لازم طرز تهیه مقلوبه
بادمجان سرخ شده: ۲ عدد بزرگ
برنج: ۲ پیمانه
گوشت قرمز: ۴۵۰ گرم
پیاز ریز خورد کرده و سرخ شده: ۲ عدد
آب گوشت: ۴ الی ۵ پیمانه
نمک، فلفل، پاپریکا (فلفل شیرین)، دارچین: به مقدار لازم
هل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه مقلوبه
مرحله اول
ابتدا بادنجانها را پوست کنده و روی آنها نمک میپاشیم و به مدت ۳۰ دقیقه به همین شکل کنار میگذاریم تا تلخی آنها برطرف شود.
مرحله دوم
سپس آنها را میشوییم و به شکل حلقه ای خرد کرده و، بلافاصله سرخ میکنیم تا طلایی رنگ شود.سپس بادنجانها را از روغن خارج کرده و روی حوله کاغذی قرار میدهیم تا اضافهی روغن آن جدا شود.برنج را شسته و با کمی نمک خیس و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
حالا نوبت آب پز کردن گوشت است. برای پخت گوشت، از ادویهها و گیاهان معطر مانند نمک، فلفل، دارچین، هل، پاپریکا و برگ بو استفاده میکنیم و آن را با روش آبپز پخت میکنیم. بهتر است برای درست کردن این غذا، به اندازه کافی آب برای گوشت در نظر بگیریم که به آن نیاز خواهیم داشت.
مرحله چهارم
برنج را روی شعله اجاز گاز میگذاریم تا کم کم بجوشد؛ بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید و آن را داخل ظرفی مناسب ریخته و با زعفران دم کرده، کامل مخلوط کنید. برای داشتن کیفیت بهتر برنج، مدام کف روی برنج را بگیرد.
پیازهای خرد شده سرخ میکنیم و سپس روغن اضافی آن را از آن جدا میکنیم و گوشت پخته شده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم.
مرحله پنجم
حالا نوبت چیدن مواد اولیه داخل قابلمه است. کف قابلمه را چرب کرده و گوشت را میچینیم.بادمجان های سرخ شده را روی گوشت میچینیم.برنج رعفرانی شده را بر روی بادنجان ها ریخته و در صورت تمایل میتوانید زردچوبه، هل، پاپریکا،نمک، فلفل سیاه و دارچین را به آن اضافه کنید. قبل از افزودن بادنجان به سایر مواد، بهتر است ادویه ها را با برنج مخلوط کرده و سپس بر روی بادنجان ها ریخت یا میتوانید این ادویه ها را قبل از اضافه کردن آب گوشت که در مرحل آخر است، روی برنج بریزید.
مرحله آخر
مرحله اضافه کردن مواد به پایان رسید و حالا باید کمی از آب گوشت به دور محتویات قابلمه ریخته و غذا را دم بگذارید.شعله را کمی زیاد می کنیم تا برنج بخار کند و پس از بخار کردن غذا، شعله را کم میکنیم تا مقلوبه عربی ما به آرامی بپزد. پس از پخت کامل غذا، قابلمه را روی دیس مناسبی برگردانده و با خلال پسته و بادام آن راتزیین کنید.
مقلومه فلسطینی را می توانید با ماست ساده یا سالاد سبزیجات سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد مقلوبه
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
- زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .
- مقلوبه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .