اخبار ویژه

رکود مدیریتی در فارس؛ حامیان پزشکیان دلسرد، رقبای سیاسی جولان می‌دهند

به گزارش اول فارسی، با گذشت زمان از آغاز به کار دولت چهاردهم و انتصاب مدیران جدید در استان فارس، به نظر می‌رسد که تغییرات مدیریتی تاکنون نه تنها به پویایی مورد انتظار منجر نشده، بلکه با نوعی رکود و محافظه‌کاری همراه بوده که حامیان انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان را به شدت دلسرد کرده است.

تحلیل عملکرد مدیران تازه منصوب‌شده نشان می‌دهد که آنها در عمل، از انجام اقدامات خاص و تأثیرگذار ناتوان بوده یا تمایلی به آن نداشته‌اند.

انفعال در تغییرات داخلی و عدم توجه به حامیان:

یکی از اولین نشانه‌های این وضعیت، عدم تغییر حتی در سطح مدیران داخلی ستادهای اداری استانی و شهرستانی  خودشان است. این مسئله نشان‌دهنده نبود اراده یا توانایی برای اعمال تغییرات بنیادی و چابک‌سازی در بدنه مدیریتی استان است.

در کنار این انفعال داخلی، گلایه اصلی حامیان اصلاح‌طلب و فعالان انتخاباتی دکتر پزشکیان در فارس، بی‌توجهی مدیران جدید به پایگاه اجتماعی و سیاسی است که در پیروزی دولت نقش داشته‌اند.

این بی‌توگانگی می‌تواند به معنای هدر دادن سرمایه اجتماعی و سیاسی ارزشمندی باشد که برای موفقیت دولت در آینده حیاتی است.

استراتژی بقا و وابستگی به نمایندگان مجلس:

مدیران منصوب‌شده در فارس، به جای تمرکز بر برنامه‌ها و اهداف دولت، به نظر می‌رسد در تلاشند تا خود را در سه طیف اصلی نمایندگان استان جای دهند: نمایندگان شیراز و زرقان، نماینده گان استانی که ریاست کمیسیون‌های مهم مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارند، و حتی یک نماینده خارج از استان که او نیز رئیس یک کمیسیون کلیدی است.

این رویکرد به جای برنامه‌محوری، بر ارتباط‌محوری و کسب تأیید از لابی‌های قدرت در مجلس تأکید دارد، که می‌تواند به معنای ضعف در استقلال عمل و تمرکز بر وظایف اصلی باشد.

پارادوکس تأیید ستادی و ضعف سیاسی مدیران:

نکته جالب توجه اینجاست که اکثریت مدیران کل منصوب‌شده در این دوره، همزمان تأییدیه برخی ستادهای انتخاباتی پزشکیان را نیز در کارنامه خود داشته‌اند. با این حال، به نظر می‌رسد که این مدیران فاقد “شأن و جایگاه سیاسی و تشکیلاتی خاصی” هستند و “جرات سیاسی خاصی” ندارند.

این محافظه‌کاری تا جایی پیش رفته که حتی در انتصاب معاونت‌های معمول خودشان نیز یا تغییر ایجاد نکرده‌اند و یا این مناصب را به “طیف‌های سیاسی مقابل دولت” واگذار کرده‌اند. این رفتار نشان‌دهنده نوعی انفعال یا حتی واگذاری میدان به رقبا در داخل خود بدنه مدیریتی است.

در این میان، تنها یک یا دو مدیرکل منصوب‌شده در استان فارس تاکنون توانسته‌اند وفاداری خود را به “اصول معمول و رایج سیاسی و تشکیلاتی” نشان دهند.

ارجاع ارباب رجوع به نمایندگان: شکلی جدید از بوروکراسی؟

این مدیران کل که فاقد خصیصه سیاسی و تشکیلاتی قوی هستند، در عمل گاها  ارباب رجوع سرو زبان دار و معامله گر سیاسی خود را به “برخی نمایندگان” ارجاع می‌دهند تا سفارش آنها “مجدداً به خودشان” برگردد و به قول معروف “شیرین‌تر شوند.”

این شیوه، نه تنها به بوروکراسی موجود می‌افزاید، بلکه می‌تواند به تضعیف جایگاه مدیران اجرایی و وابستگی بیش از حد به نفوذ نمایندگان منجر شود.

چالش واگذاری میدان و دلسردی حامیان:

در مجموع، به نظر می‌رسد که با وجود تغییرات محدود در سطح مدیران کل ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌ها در استان فارس، این مدیران عملاً “در حال واگذاری میدان سیاسی استان به رقبای سیاسی انتخاباتی پزشکیان” هستند. این وضعیت به شدت “دلسردی شدید حامیان انتخاباتی دکتر پزشکیان”  را در پی داشته است.

نظارت سیاسی و اصلاحات تشکیلاتی؛ ضرورت مبرم:

بدیهی است که ادامه این وضعیت، نتیجه “بی‌توجهی به نظارت مداوم سیاسی” و “هرج و مرج تشکیلاتی” در میان حامیان پزشکیان است. همچنین، “رفتار غیرحرفه‌ای” و “تعاملات غیرسیاسی و ضدتشکیلاتی برخی رؤسای ستادهای پزشکیان در استان” نیز در این وضعیت بی‌تأثیر نبوده است که در آینده به تفصیل به آن پرداخته خواهد شد.

برای برون‌رفت از این وضعیت و احیای پویایی در بدنه مدیریتی استان فارس، نظارت مستمر سیاسی بر عملکرد مدیران و اصلاح ساختارهای تشکیلاتی حامیان دولت از ضروریات اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد امری که بدلیل اضمحلال ساختار تشکیلاتی برخی ستاد های انتخاباتی موثر بعید است به سرانجام برسد و در حوزه سیاسی دولت در استان تاکنون کسی به آن نپرداخته است.منبع:اول فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا