آشپزی

طرز تهیه شیرین پلو مجلسی خوشمزه مخصوص شب عید

با یاد گرفتن آموزش شیرین پلو می توانید در مهمانی های ماه رمضان که با عید نوروز تلفیق شده، سفره رنگینی پهن کنید و با طعم بی نظیر این غذا مهمانان خود را شگفت زده کنید.

در این گزارش اول فارسی قصد داریم طرز تهیه شیرین پلو مجلسی خوشمزه مخصوص شب عید این غذای پرطرفدار را آموزش دهیم.

مواد لازم

برنج ۴ پیمانه
مرغ ۴ تکه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱.۲ پیمانه
خلال بادام ۱.۴ پیمانه
خلال پسته ۱.۴پیمانه
خلال پرتقال ۱.۲پیمانه
زعفران به مقدار لازم
گلاب ۱ قاشق سوپ‌خوری
روغن ۱.۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد

طرزتهیه شیرین پلو مجلسی

طرز تهیه شیرین پلو مجلسی

مرحله اول

ابتدا مرغ ها را با کمی روغن تفت دهید. اگر تکه های مرغ شما بزرگ بود آنها را کمی ریزتر کنید. به مقدار کم نمک، فلفل سیاه و دم کرده زعفران اضافه می کنیم. حواستان باشد مرغ را زیاد تفت ندهید چون خشک می شود. هر دو طرف مرغ را سرخ کنید. بعد از تفت یک پیاز داخل آن بیاندازید و آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزد و آب آن تبخیر شود.

مرحله دوم

پوست پرتقال آماده تهیه کنید و ۲ بار در آب جوش به مدت ۴ دقیقه بجوشانید تا تلخی آن برود. بعد از آن جوشاندن آن را بلافاصله در آب سرد بریزید و مرحله دوم همین کار را تکرار کنید تا تلخی آن کاملا از بین برود.در این فاصله برنج را به مدت یک ساعت خیس کنید.

مرحله سوم

برای درست کردن شربت شیرین پلو، شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و گاهی آن را هم بزنید تا شکرش حل شود و به جوش آید.خلال پسته و بادام را با یک قاشق گلاب خیس کنید و اجازه دهید در حد دو دقیقه در گلاب بماند.

مرحله چهارم

تابه را روی حرارت بگذارید و خلال پسته و بادام را با روغن تفت دهید و پوست پرتقال هم به آن اضافه کنید و کمی که گرم شد و مزه آنها به خورد هم رفت زعفران دم کرده زیاد به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد از یک دقیقه خاموش کنید. در ادامه ۴ قاشق شکر را به ترکیب هویج و خلال ها اضافه کنید. اجازه دهید مواد حدود ۱۰ دقیقه در آب و شکر بماند تا خلال ها شهد رو کاملا جذب کنند. این کار باعث می شود نرم تر و خوشمزه تر شوند.به مابقی شهد کمی روغن اضافه کنید و وقتی خواستید برنج را دم بیاندازید حتما روی آن بریزید.

مرحله پنجم

برنج را داخل آب جوش بریزید و صبر کنید برنج قد بکشد. سپس برنج را بین دو انگشت شست و سبابه له کنید. مغز دانه برنج باید کمی سفت باشد. برنج را در آبکش ریخته و آبکش کنید. برنج ها را کمی زنده تر بردارید.حتما برای دم انداختن برنج یک نان به عنوان ته دیگ در قابلمه بگذارید. کمی از برنج را روی ته دیگ بریزید و در ادامه یک لایه مواد خلال را بریزید و مرغ ها را بگذارید. بهتر است مرغ در قسمت های پایینی برنج چیده شود. روی مرغ هم دوباره خلال بریزید. دوباره برنج بریزید در این مرحله بقیه شهد را روی برنج بریزید و اجازه دهید با حرارت کم دم بکشد. حتما شعله پخش کن بگذارید.

مرحله آخر

موقع سرو شیرین پلو کمی از برنج سفید از روی قابلمه بردارید و آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و برای تزیین استفاده کنید. بقیه برنج را با خلال هایی که لایه لایه ریخته بودید مخلوط کنید و داخل دیس سرو بریزید. می توانید مرغ ها را نیز کنار دیس بچینید. نوش جان

ترانه‌ی قدیمی شیرازی « وای جونم وای دلبر » با صدای کوروس سرهنگ زاده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا