طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی+نکات مهم
طرز تهیه ترشی نازخاتون بسیار سادهتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. اصلیترین چیزی که برای آن احتیاج دارید، بادمجان و سبزی نازخاتون است که ترکیبی از سبزیهای معطر مانند ریحان، ترخون، نعنا، پیازچه، جعفری و گشنیز بوده و البته میتواند باتوجهبه سلیقه شما متفاوت باشد.

جدول زیر نشاندهنده مقادیر موردنیاز ترکیباتی است که برای تهیه این ترشی نیاز دارید. پس از فراهمکردن این ترکیبات به سراغ بخش بعدی مربوط به طرز تهیه آن بروید:
مواد لازم
بادمجان: یک کیلوگرم
سبزیهای معطر (ریحان، ترخون، نعنا، پیازچه، جعفری، گشنیز): یک لیوان
سیر: ۵ حبه
فلفل سبز تند:به مقدار کافی
نمک: یک قاشق غذاخوری
آبغوره یا سرکه: یک لیوان
گوجهفرنگی (در صورت تمایل): ۳ عدد
هویج (در صورت تمایل): ۳ عدد
طرز تهیه ترشی نازخاتون بهصورت مرحلهبهمرحله
برای تهیه ترشی نازخاتون نیز باید بهصورت مرحلهبهمرحله پیش بروید. برای آنکه بتوانید یک ترشی با طعم فوقالعاده را درست کنید، رعایت تمام نکات عنوان شده، لازم و ضروری است. در غیر این صورت طعم و عطر نازخاتون اصل شمال را نخواهید داشت. ترتیب این مراحل بهصورت زیر است:
مرحلهی اول:
در اولین مرحله باید بادمجانها را از طریق روشهای مختلف کبابی کنید. میتوانید این کار را با استفاده از گرفتن بادمجانهای پوستنکنده روی منقل یا اجاق انجام دهید. اما روش دوم استفاده از فر است، به این شکل که تنها با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد میتوانید بادمجانها را درون فر کباب کنید.
مرحلهی دوم:
در این مرحله باید بادمجانهای کبابی را درون ظرف آبی قرار دهید. درب آن را گذاشته و اجازه دهید دقایقی درون آن باقی بماند تا پوست آن بهراحتی کنده شود. البته میتوانید بادمجانها را درون یک کیسه و سپس در فریزر نیز قرار دهید.
مرحلهی سوم:
در مرحله چهارم در این مرحله به طور کامل پوست بادمجانها را جدا کنید. باید بادمجانها را ساطوری کنید. برای این کار میتوانید از غذاساز یا یک چاقوی تیز استفاده کنید. البته گوش کوب نیز گزینه خوبی خواهد بود. درهرصورت انتخاب شما هرچه که باشد، باید در نهایت بادمجان را کاملا له کند.
مرحلهی چهارم:
سیری که از قبل آماده کردهاید را در این مرحله پوستکنده و کاملا له یا رنده کنید.همچنین سبزی نازخاتون را نیز باید بهصورت ریز خرد کنید. سبزی میتواند تمام مواردی که در جدول عنوان شد را در بر گیرد یا تنها شامل یکی از سبزیها باشد.
مرحلهی پنجم:
فلفل تند را نیز مانند دو ترکیب قبلی باید بهصورت کاملا ریز خرد کنید.برخی افراد از گوجه نیز برای این ترشی استفاده میکنند. اگر انتخاب شما به این روش بود، باید آن را نیز مانند بقیه مواد بهصورت ریز خرد یا له کنید.
مرحلهی ششم:
اگر میخواهید از هویج نیز در این ترشی استفاده کنید، باید آنها را از قبل بپزید و در این مرحله بهصورت ریز خرد یا رنده کنید.
مرحلهی هفتم:
در یک ظرف بزرگ بادمجان خرد شده را بریزید. سپس به ترتیب همه ترکیباتی که آماده کردهاید را به آن اضافه کنید. هویج و گوجه را نیز در صورت نیاز باید به این ترکیبات اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه و سیاه دانه را به مقداری که نیاز دارید به ترکیبات نهایی اضافه کنید.
مرحلهی هشتم:
اکنون باید ظرفی را برای قرار دادن این ترکیبات انتخاب کرده و آن را شسته و کاملا خشک کنید.ترکیبات را درون ظرف ریخته و نصف آبغوره و نصف سرکه را به آن اضافه کنید. اکنون ترشی نازخاتون شما آماده سرو است.
چند نکته مهم در مورد ترشی نازخاتون
در مناطق شمالی، سبزی اصلی برای تهیه این ترشی ریحان مازندرانی در ترکیب با سبزیجات محلی مانند چوچاق، خالواش و زلنگ است که استفاده از هرکدام آنها بر حسب منطقهای است که ترشی در آنجا تهیه میشود.
طعمدهنده اصلی ترشی نازخاتون، آبغوره است. اما استفاده تنها از آن ماندگاری ترشی را کم خواهد کرد. ترکیب سرکه با آبغوره برای افزایش ماندگاری ترشی شماست.
ترشی نازخاتون نیازی به نگهداری برای رسیدن ندارد. حتی میتوانید بلافاصله پس از درستکردنش آن را مصرف کنید. اما
برای آنکه طعم بهتری بگیرد، بهتر است یک روز در یخچال نگهداری شود.
غلظتی که برای این ترشی در نظر میگیرید، تقریبا مشابه با ترشی لیته است.در مازندران، در ترشیهای نازخاتون گوجهفرنگی دیده نمیشود. اما طعم گوجه و بادمجان کبابی به همراه هم آن را بسیار دلچسب خواهد کرد.
برخی افراد از رب انار نیز در کنار ترکیبات این ترشی استفاده میکنند.در صورت تمایل میتوانید از کمی گلپر نیز در کنار آن استفاده کنید.
مدت زمانی که باید این ترشی را مصرف کنید تقریبا یک ماه است.محل نگهداری نازخاتون درون یخچال است.برخی افراد در کنار ترکیبات عنوان شده از هویج نیز استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید :
عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید