طرز تهیه پیتزای لاهماجون خوشمزه و متفاوت به روش اصیل ترکی
طرز تهیه لاهماجون، چندان سخت نیست و طعم فوقالعاده گوشت پرادویهای که روی یک لایه نازک خمیری قرار گرفته و با چاشنی لیموترش آماده شده است، یکی از لذتبخشترین تجربههای شما در مورد صرف پیتزا خواهد شد.

نمونه اصلی این غذا در ترکیه، با فلفلهای تند و قرمز ایزوت طعمدار میشوند، اما فلفل چیلی هم جایگزین مناسبی است. به علاوه، در هنگام سرو، دوغ را فراموش نکنید تا تمام زیر و بمهای صرف یک غذای سنتی را رعایت کرده باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این پیتزای ترکیهای خوشمزه را با هم میخوانیم:
لاهماجون ترکیه ای
لاهماجون (lahmacun) ترکیبی از دو کلمه عربی لحم به معنای گوشت و عجین به معنای خمیر است. با این حال، بیش از آنکه به دنبال طرز تهیه لاهماجون عربی باشید، باید سراغ آن را از کشور همسایه؛ یعنی ترکیه بگیرید. این پیتزای ترد و نازک در رستورانها و حتی نانواییهای ترکیه، به صورت لوله شده و در کاغذهای ساندویچی سرو میشود و یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین غذاها در ترکیه است. البته خود ترکیهایها ترجیح میدهند آن را به عنوان «آرا سیجاک»؛ یعنی نوعی پیشغذا قبل از غذای اصلی سرو کنند، اما شما میتوانید به عنوان یک شام سبک هم روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این پیتزای ترکی خوشمزه را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه خمیر لاهماجون
با این مقدار مواد میتوانید ۱۲ عدد لاهماجون خوشمزه تهیه کنید و بدیهی است که برای طرز تهیه لاهماجون برای ۴ نفر، باید مقدار مواد اولیه را کاهش دهید.
مواد لازم
آرد ساده: ۴ لیوان
آب: ۱ و ۴/۱ لیوان
خمیر مایه: ۳ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۴/۱ لیوان
نمک: به مقدار لازم
مواد لازم برای روی پیتزای لاهماجون
برای ترکیبات روی پیتزا، مواد زیر را فراهم کنید و دقت داشته باشید که فلفل قرمز پاپریکا را از این دستور حذف نکنید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده بره یا گوساله: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی رسیده و بزرگ: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمه ای قرمز(بزرگ و رسیده): ۱ عدد
سبزی جعفری: ۱ دسته
سس سالسا یا گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴/۱ لیوان
پودر پاپریکای قرمز: به مقدار لازم
زیره سبز: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
برش های لیموترش و فلفل قرمز: برای تزئین و به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه لاهماجون
ابتدا باید خمیر لاهماجون را تهیه کنید. برای این کار، تمام مواد خمیر را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. سپس خمیر را در ظرفی جادار قرار داده، رویش را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در مکانی نسبتا گرم استراحت دهید. پس از گذشت ۱ ساعت، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول:
مانند طرز تهیه پیتزا مخلوط ، در اینجا هم اول فر را روشن کرده و حرارت آن را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
مرحله دوم:
خمیر لاهماجون را که حالا استراحت کرده و حجیمتر شده است، به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی میز آشپزی را آردپاشی کرده و خمیرها را با وردنه به صورت دایرههایی با قطر۲۰ سانت، باز کنید.
نکته: ضخامت خمیرها باید کم و در حدود ۲ تا ۳ میلیمتر باشد. اگر وقت کافی دارید، بعد از چانه کردن خمیرها، مجددا روی چانهها را پوشانده و برای بار دوم به آنها استراحت دهید تا بافت تردتر و لطیفتری پیدا کنند.
مرحله سوم:
حالا گوجهها را همراه با پیاز، فلفل دلمهای و جعفری در مخلوطکن یا غذاساز بریزید و آنقدر مخلوط کنید که به صورت یک سس رقیق دربیایند.
مرحله چهارم:
در کاسهای دیگر، گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل، زیره سبز، پودر پاپریکا، روغن زیتون و سس سالسا را ترکیب کنید.
مرحله پنجم:
سس گوجه و جعفری را در کاسه بریزید و با دست مواد را خوب مخلوط کنید تا مزهها به خورد هم بروند و یک ترکیب نسبتا مرطوب حاصل شود.
مرحله ششم:
روی خمیرها را با مقداری از این مواد به طور کامل بپوشانید و آنها را به مدت ۵ تا ۸ دقیقه درون فر قرار دهید.
خب، پیتزای ترکی خوشمزه شما آماده سرو است. آنها را از فر خارج کنید و با برشهای لیموترش و مقداری فلفل قرمز تزئین کرده و در کنار دوستان و عزیزانتان نوش جان کنید.
نکته: گوشت چرخ کرده یکی از مواد اصلی در طبخ لاهماجون است و تقریبا در هیچ کدام از دستورهای سنتی، از مرغ استفاده نشده است. به همین دلیل، اگر اصرار به استفاده از مرغ دارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه لاهماجون با مرغ را کنار بگذارید و طرز تهیه پیده مرغ را ببینید. پیده مرغ با وجود ظاهر متفاوت، از نظر مواد اولیه، شباهت زیادی به لاهماجون دارد.
دقت کنید که خمیر یوفکا در مجاورت هوا خیلی زود خشک میشود. بنابراین، در پیچیدن خمیر و درست کردن انواع غذا با خمیر یوفکا سرعت عمل داشته باشید.