بین‌الملل

پیش‌بینی سکته ۱۰ سال زودتر با معاینه و اسکن چشم

اول فارسی _ نتایج یک پژوهش جدید در دانشگاه داندی در اسکاتلند نشان می‌دهد که اسکن معمول چشم می‌تواند خطر بروز سکته قلبی یا مغزی را از ۱۰ سال قبل پیش‌بینی کند.

به گزارش اول فارسی به نقل از  اسکای نیوز، پژوهشگران با استفاده از هوش مصنوعی، تصاویر دیجیتال شبکیه چشم را تجزیه و تحلیل کردند، تصاویری که معمولا در معاینه چشم‌پزشکی برای ثبت نمایی از پشت چشم گرفته می‌شوند. این فناوری هوش مصنوعی توانست در کمتر از یک ثانیه ارزیابی میزان خطر در هر شخص را ارائه دهد.

این اسکن که اکنون بخشی از آزمایش‌های معمول در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ است، معمولا برای بررسی رتینوپاتی دیابتی استفاده می‌شود، آسیبی که در اثر سطح بالای قند خون به رگ‌های شبکیه وارد می‌شود.

در این پژوهش که در نشریه «دیابت‌شناسی قلبی‌عروقی» (Cardiovascular Diabetology) منتشر شده است، ابزار هوش مصنوعی روی اسکن‌های چشم بیماران دیابتی آزمایش شد. دکتر ایفی موردی، پژوهشگر بنیاد قلب بریتانیا و متخصص قلب، گفت آسیب یا تنگی رگ‌های چشم اغلب بازتابی از مشکلات مشابه در دیگر رگ‌های بدن، از جمله رگ‌های خون‌رسان به قلب، است که می‌تواند به حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

در ابتدا، از هوش مصنوعی خواسته شد علائم هشدار‌دهنده مانند تنگی یا انسداد رگ‌ها را شناسایی کند. سپس، جزئیات بیشتری مانند اندازه و نحوه قرارگیری رگ‌ها را تحلیل کرد و با استفاده از ۴۲۰۰ تصویر آموزش داده شد. این فناوری توانست با دقت ۷۰ درصد پیش‌بینی کند که چه افرادی احتمال دارد در یک دهه آینده دچار عارضه‌های مهم قلبی-عروقی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی شوند.

دکتر موردی تاکید کرد که این یک اسکن تک‌مرحله‌ای است که بخشی از مراقبت‌های معمول بوده است و کمتر از یک دقیقه وقت می‌گیرد. او معتقد است این روش می‌تواند مکمل بررسی فشار خون و کلسترول باشد تا افراد از مداخله پزشکی زودهنگام یا تغییر سبک زندگی بهره‌مند شوند.

دکتر کلر جوناس، رئیس بخش پژوهش در انجمن سکته مغزی، در مورد پتانسیل هوش مصنوعی در شناسایی زودهنگام خطر سکته ابراز خوش‌بینی کرد. او گفت چنین پیشرفت‌هایی می‌تواند به افراد در معرض خطر کمک کند تا اقدام‌های پیشگیرانه انجام دهند. با این حال، او بر ضرورت پاسخ به پرسش‌های عملی درباره زمان، نحوه و امکان استفاده از هوش مصنوعی در محیط‌های بالینی تاکید کرد و خواستار حمایت دولت از این پیشرفت‌های فناوری شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا