سبک زندگی

۹ نوشیدنی و مواد غذایی که باعث زرد شدن دندان ها می شوند!

اگر داشتن لبخندی درخشان برایتان مهم است و از طرفی دوست ندارید به سراغ اقدامات هزینه‌بر زیبایی دندان بروید، سعی کنید در وهله نخست روی تغذیه خود نظارت جدی داشته باشید و از مصرف غذاهای لکه‌زا و دارای رنگدانه‌های قوی خودداری کنید.

همچنین مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی را فراموش نکنید.در این مطلب از اول فارسی به چند مورد از خوراکی‌هایی که سبب تغییر رنگ دندان می‌شوند، اشار شده است.

۱-قهوه و چای (مهمترین علت تغییر رنگ دندان ها)

چای ها مقصر اصلی زرد شدن رنگ دندان هستند. و از آنجا که چای یک ماده رایج در بسیاری از فرهنگ ها است، ممکن است چندین بار در روز خورده شود. نوشیدن چای به میزان بالایی در درازمدت می تواند بزرگترین مقصر زرد شدن دندان ها باشد.

به همین ترتیب قهوه، سومین نوشیدنی پرمصرف در جهان پس از آب و چای است که می تواند به دلیل رنگ تیره و محتوای اسیدی اش باعث تغییر رنگ و گاه لکه دندان شود.

۲- آب‌نبات

آب‌نبات‌ها جزو مضرترین خوراکی‌ها برای سلامت دندان هستند، چرا که خاصیت چسبندگی موجود در این خوراکی می‌تواند با نفوذ در میان دندان‌ها و تغذیه‌ی باکتری‌ها و آزادسازی اسید موجب ایجاد پوسیدگی و تغییر رنگ دندان شود.

۳-نوشابه و نوشیدنی ورزشی به مرور موجب تغییر رنگ دندان می شود

از مدت ها قبل همه میدانیم که نوشیدنی های گازدار با قند بالا آفت صنعت تغذیه و بهداشت دندان هستند. اگرچه به دلیل غلظت الکترولیت ها برخی از نوشیدنی های ورزشی به عنوان ارزش افزوده برای ورزشکاران به بازار عرضه می شود، اما افراد معمولی از مصرف آنها سود زیادی نمی برند.

مقدار قند و اسید موجود در نوشابه ها می تواند به سرعت کالری بی ارزش ارائه داده، دندانها را فرسوده و سطح بالاتری از التهاب را در بدن ایجاد کند. دندان ها نیز به مرور زمان با نوشابه ها نرم و ضعیف می شوند

۴- انگور

انگور جزو میوه‌هایی با رنگدانه‌های قوی است و در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث ایجاد لکه روی دندان شود. اگر خیلی علاقه‌مند به این میوه هستید، بهتر است بلافاصله پس از خوردن آن، دندان‌هایتان را مسواک بزنید.

۵- لیمو

مرکباتی مانند لیمو یا لیموترش بسیار اسیدی هستند و می‌توانند سبب فرسایش مینای دندان شوند و بافت زرد رنگ زیر مینا را آشکار کنند.

۶- سس گوجه فرنگی

مصرف بیش از حد سس‌های گوجه فرنگی در طولانی مدت، دندان‌هایتان را بدرنگ می‌کند؛ زیرا مینای دندان مستعد جذب رنگ قرمز است. مصرف مداوم سس سالسا، کچاپ و سایر سس‌های مبتنی بر پایه گوجه فرنگی به مرور باعث فرسایش عمیق دندان می‌شود.

۷- آبمیوه

تمام آبمیوه‌ها دندان را در معرض خطر تغییر رنگ قرار می‌دهند، به خصوص آبِ میوه‌هایی که دارای رنگدانه‌های قوی هستند؛ مانند گیلاس، آلبالو یا تمشک. ناگفته نماند که آب میوه اغلب سرشار از قند است و می‌تواند سبب تکثیر باکتری‌ها در دهان و آسیب و تغییر رنگ بیشتر دندان شود.

۸-چغندر

مصرف چغندر و آب چغندر می‌تواند سبب ایجاد لکه روی دندان شود. مهمترین اقدام در برابر این اتفاق، مسواک زدن به موقع دندان است.

۹-سرکه بالزامیک

مصرف زیاد سرکه بالزامیک همراه با غذا و سالاد، می‌تواند سلامت دندان را تحت تأثیر قرار دهد. بالزامیک نه تنها رنگی تیره دارد، بلکه چسبناک است و روی دندان‌ها می‌چسبد، که اگر بلافاصله پس از مصرف آن مسواک نزنید، می‌تواند منجر به ایجاد لکه روی دندان شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا