آشپزی

طرزتهیه دیزی سنگی به روش رستوران های سنتی معروف

همه ما به این فکر کرده ایم که چرا طعم و عطر آبگوشت قهوه خانه ای و دیزی های دیزی سراها با آبگوشت هایی که در خانه می پزیم متفاوت است؟

راز این تفاوت را در غالب طرز تهیه دیزی سنگی خانگی در این بخش از سایت اول فارسی برایتان خواهیم گفت.

مواد لازم دیزی سنگی

گوشت گوسفندی استخوانی: ۵۰۰ گرم
دنبه: ۱۰۰ گرم
نخود لوبیا سفید(خیس خورده): ۱/۵ کیلو
پیاز: ۱ عدد
گوجه: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه

ادویه های دیزی سنگی

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری

نمک، زردچوبه و پودر لیوعمانی: هر کدام ۱ ق چ
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
مرزه خشک : ۱ قاشق غذاخوری

طرزتهیه دیزی سنگی

روش پخت دیزی سنگی روز گاز

مرحه اول

برای شروع پخت دیزی سنگی، ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا، یک عدد پیاز و ادویه های سری اول داخل دیگ سنگی ریخته و به آن تا حدی آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.دیزی را روی اجاقی که روی آن شعله پخش کن گذاشته اید، قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

مرحله دوم

در مرحله بعد، پس از یک الی دو ساعت، کفهای روی گوشت رو بگیرید تا آبگوشت شما رنگ شفاف تری داشته باشد.
برای پخت کامل و کافی گوشت، حدودا ۴ ساعت زمان لازم نیاز است.

مرحله سوم

بعد از پخت گوشت،لیمو عمانی،نمک گوجه و سیب زمینی را به مواد داخل دیزی اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزند.

مرحله چهارم

بعد از یک ساعت گوجه، سیب زمینی و دنبه را از داخل دیزی خارج کرده، پوست گوجه ها رو گرفته و با سیب زمینی و دنبه در ظرفی مناسب، خوب بکوبید تا میکس شوند.

مرحله پنجم

در این مرحله به گوجه و سیب زمینی کوبیده شده، رب و ادویه جات سری دوم و مرزه را اضافه کرده و روی حرارت تفت دهید.بعد از کمی تفت و تغییر رنگ رب، مواد تفت داده شده را به ابگوشت اضافه کنید و اجازه دهید چند قل با هم بپزند.

مرحله آخر

۱۵ دقیقه زمان کافیه تا این مواد به آبگوشت رنگ و لعاب بدهد.آبگوشت سبک دیزی سنگی شما آماده است؛ نوش جان.

نکات تکمیلی و فوت و فن خوشمزه شدن دیزی سنگی

  • حتما نخود و لوبیا از ۲۴ ساعت قبل خیس بخورند.
  • کف روی گوشت گرفته شود.
  • بعد از پخت گوشت و لوبیا و نخود، نمک و لیمو عمانی اضافه کنید.
  • مرزه اصلا حذف نشود چراکه راز مهم خوشمزگی این آبگوشت است.
  • هرچقدر مدت زمان پخت آبگوشت بیشتر بوده و با حرارت ملایم تر بپزه در نهایت آبگوشت جا افتاده تری دارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا