سبک زندگی

۴ روش خشک کردن گل طبیعی برای حفظ زیبایی و ماندگاری آنها

خشک کردن گل های‌ طبیعی یکی از روش های موثر برای حفظ زیبایی و ماندگاری آنها است که این روزها بسیار محبوب شده است.

با بهره‌گیری از روش‌های متنوع خشک‌کردن، می‌توان علاوه بر حفظ رنگ و زیبایی گل های طبیعی، از آنها به مدت طولانی در تزئینات و هدایا استفاده کرد.

آشنایی با تکنیک‌های اصولی خشک کردن گل‌ها، کلید موفقیت در حفظ طراوت و فرم طبیعی آن‌هاست. در این مطلب از اول فارسی قصد داریم بهترین روش های خشک کردن گل های طبیعی را به شما آموزش دهیم.

۱- خشک کردن در هوای آزاد

ساده‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش، خشک کردن در هوای آزاد است. این روش دوستدار محیط‌زیست است و از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نمی کند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

  • گل‌های تازه و شکفته را با ساقه بچینید.
  • برگ‌های اضافی را جدا کنید.
  • ساقه‌ها را با کش به یکدیگر ببندید.
  • گل‌ها را به‌صورت وارونه در مکانی خشک، خنک و دور از نور مستقیم آویزان کنید.

می‌توانید در طول خشک شدن، شکل ساقه‌ها را مطابق سلیقه و نوع چیدمان دلخواه تنظیم کنید.

۲- پرس کردن

این روش برای ساخت بوک مارک، جواهرات، صابون‌های تزیینی، کیک و کارت دعوت مناسب است. برای پرس کردن گل مراحل زیر را دنبال کنید:

  • گل ها را ابتدا در میان دو لایه کاغذ مومی یا روغنی و سپس میان دو تخته چوب قرار دهید و با استفاده از پیچ و مهره ثابت کنید. (می توانید از یک کتاب سنگین نیز برای این کار استفاده کنید.)
  • پس از دو تا چهار هفته، گل‌های کاملاً خشک خواهند شد.

4 روش خشک کردن گل طبیعی

۳- استفاده از سیلیکاژل

بهترین روش برای خشک کردن گل های ظریف استفاده از سیلیکا ژل است. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

  • یک ظرف دردار و پلاستیکی بزرگ تهیه کنید.
  • حدود ۲ سانتی متر از کف ظرف را با پودر سیلیکاژل بپوشانید.
  • گل‌ها را به‌صورت ایستاده در ظرف بچینید و روی آنها را کاملا با سیلیکاژل بپوشانید.
  • پس از یک تا سه هفته، سیلیکاژل را به‌آرامی از گل‌ها جدا کنید. می توانید از سیلیکاژل مجدد استفاده نمایید.

۴- استفاده از گلیسیرین

در این روش، گلیسرین به جای آب در بافت گل نفوذ کرده و موجب می شود ظاهر گل‌ها نرم، انعطاف‌پذیر و درخشان باقی بماند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

  • یک واحد گلیسرین را با دو واحد آب ترکیب کنید.
  • ساقه گل‌ها را در محلول قرار دهید.
  • پس از جذب گلیسرین، گل‌ها را خارج کرده و در هوای آزاد خشک کنید.

بهترین گل‌ها برای خشک کردن

  • هوای آزاد: گل‌های مقاوم با ساقه محکم مانند گندم، رز، آمارانت، سلوسیا، لاوندر، اکالیپتوس، یارو و گومفرنا.
  • پرس کردن: گل‌های ظریف با رطوبت کم نظیر بنفشه، لارکسپور ، فراموشم‌نکن، ارکیده کوچک، کاسموس، مارجورام، گلبرگ رز و دلفینیوم.
  • سیلیکا: گل‌های حساس مانند نیلوفر آبی، رز و داوودی.
  • گلیسرین: هر گلی که نیاز به انعطاف و درخشش داشته باشد؛ مانند برگ سرخس، ماگنولیا و گل‌های کروی هورتانسیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا