آشپزی

علت روغن ننداختن خورشت فسنجان چیست؟

خورشت فسنجان یکی از معروف ترین غذاهای ایرانی است که به علت طعم فوق العاده خوشمزه آن محبوبیت بسیاری دارد.

دستورالعمل تهیه این خورشت بسیار ساده بوده و در منزل به راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید، اما برخی از افراد برای تهیه فسنجان فوت و فن‌های جزئی و مهم آن را رعایت نمی کنند بنابراین خورشت فسنجانشان روغن نمی اندازد. در این بخش به دلایل اصلی روغن نیانداختن فسنجان اشاره می کنیم و تمام رازهای روغن انداختن خورشت فسنجان غلیظ شمالی ها را بررسی خواهیم کرد.

حرارت زیر خورش فسنجان زیاد است

یکی از دلایلی که باعث روغن نیانداختن خورشت فسنجان می شود،کم بودن مدت زمان پخت است. برای به روغن افتادن خورش فسنجان حرارت باید پایین باشد و شما باید تا جای ممکن زمان بیشتری(حدود ۵ تا ۷ ساعت) به خورش بدهید تا به خوبی جا بیفتد.

به خورش فسنجان یخ اضافه نمی کنید

اگر خورش فسنجان شما روغن نمی اندازد، برای به روغن افتادن خورش فسنجان در چند دقیقه پایانی پخت، چند تکه یخ به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن تکه های یخ به خورش در حال جوش، به مغز گردو شوک وارد می شود و در نتیجه روغن آن خیلی زودتر آزاد شده و روغن گردو در سطح خورشت جمع می‌شود و خورشت رنگ و لعاب بهتری می گیرد.

از گردوی مرغوب استفاده نمی کنید

عدم استفاده از گردوی مرغوب باعث می شود که فسنجان شما روغن نیاندازد و خوشمزه نباشد. برای روغن انداختن خورشت فسنجان از گردوی تازه و پرچرب استفاده کنید، گردویی که وقتی بین دو انگشت خود فشار دهید، روغن از آن خارج شود.

گردو را یکدست پودر نمی کنید

اگر می خواهید روغن گردو زمان پخت فسنجان راحت تر از آن خارج شود، گردو را به‌صورت یکدست پودر کنید، گردوی آسیاب شده نه باید بیش از اندازه له باشد و نه بیش از حد درشت باشد.

علت روغن ننداختن خورشت فسنحان

گردو را تفت نمی دهید

برای اینکه گردوها سریع‌تر روغن بیندازند، چند دقیقه پیش از پخت، گردوها را تفت دهید تا بوی خامی آن‌ها از بین رفته و کمی تیره‌تر شوند. گردو را با حرارت ملایم مدام هم بزنید و مراقب باشید که نسوزد.

از رب انار خالص و مرغوب استفاده نمی کنید

رب انار بی‌کیفیت، روغن خورشت را به خود جذب می‌کند و باعث می شود خورش فسنجان روغن نیاندازد بنابراین برای تهیه خورشت فسنجان پر روغن از یک رب انار خالص و مرغوب استفاده کنید.

روی گردوها آب سرد نمی ریزید

برخلاف سایر غذاها خورش فسنجان را باید با آب سرد بپزید، پس از تفت دادن گردوها روی آنها آب سرد بریزید و صبر کنید که آب جوش آید سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردوها خارج شود. در تهیه و روغن انداختن خورش فسنجان نکته این است که آب سرد را به یکباره اضافه نکنید، بلکه هر نیم ساعت یکبار، مقدار کمی آب سرد داخل خورشت بریزید تا گردو روغن بیشتری بیندازد.

این ترفند قدیمی را به کار نمی برید

کدبانوهای قدیمی برای روغن انداختن خورشت فسنجان از یک یک ترفند استفاده می کنند و در ساعات انتهایی پخت فسنجان، مقدار کمی نعنای آسیاب شده در خورشت می‌ریزند تا روغن بیشتری بیندازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا