مصرف انبه به جای نان، قند خون بیماران دیابتی را بهبود میبخشد

در یک تغییر رویکرد مهم در توصیههای غذایی، دو آزمایش بالینی جدید نشان میدهد که انبه، برخلاف باور رایج، نهتنها برای بیماران دیابتی مضر نیست، بلکه جایگزین کردن آن با کربوهیدراتهایی مانند نان، میتواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. این یافتهها، که با پایش مداوم قند خون انجام شده، برای میلیونها بیمار دیابتی در سراسر جهان خبر مهمی است.
به گزارش اول فارسی به نقل از The Independent، با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر وجود حدود ۸۳۰ میلیون بیمار دیابتی در سراسر جهان که ۹۰ درصد آنها به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، و همچنین وجود ۷۷ میلیون بزرگسال مبتلا به دیابت و ۲۵ میلیون نفر در وضعیت پیشدیابتی در هند، موضوع رژیم غذایی این بیماران اهمیت زیادی دارد. دکتر راهول باکسی، متخصص دیابت در بمبئی، اشاره میکند که اغلب بیمارانش در مورد مصرف انبه، که بخشی جداییناپذیر از فرهنگ و زندگی هندیها است، سوال میپرسند.
مطالعات جدید، به این سوال پاسخ دادهاند. در یک مطالعه مقدماتی با ۹۵ شرکتکننده، سه نوع انبه هندی (سافدا، داشهاری و لانگرا) در مقایسه با نان سفید، پاسخهای گلیسمی مشابه یا پایینتری ایجاد کردند. پاسخ گلیسمی به میزان تاثیر یک غذا بر سطح قند خون اشاره دارد. پایش مداوم قند خون افراد دیابتی و غیردیابتی طی یک دوره سه روزه نیز نشان داد که وقتی نان با انبه جایگزین میشود، نوسانات قند خون پس از غذا به طور چشمگیری کاهش مییابد.
دکتر سوگاندا کها، نویسنده این مطالعات، میگوید: “این تحقیقات نشان میدهد که مصرف انبه در چارچوب رژیم غذایی تجویزشده، برای قند خون مضر نیست و حتی ممکن است مفید باشد.” این یافتهها توسط یک آزمایش ثانویه یکهفتهای با ۳۵ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز تایید شد. این افراد با جایگزینی نان با ۲۵۰ گرم انبه، در مقاومت به انسولین، گلوکز ناشتا، وزن و دور کمر خود بهبود نشان دادند.
پروفسور آنوپ میسرا، سرپرست این تحقیقات، تاکید میکند که این یافتهها به تمامی گمانهزنیها درباره آثار نامطلوب متابولیک مصرف انبه پایان میدهد. با این حال، وی بر اهمیت اعتدال و نظارت بالینی تاکید دارد و میگوید: “نکته کلیدی، اعتدال در مصرف آن و نظارت بالینی است. این مجوزی برای این نیست که بساط سوروسات انبه پهن شود.”
در هند، انبهها نفوذ فرهنگی و اجتماعی عمیقی دارند و بیش از هزار نوع مختلف از آنها کشت میشود. به همین دلیل، درک صحیح از مصرف این میوه برای بیماران دیابتی بسیار حیاتی است. پروفسور میسرا توصیه میکند که مصرف هر انبه باید بخشی از محدودیت کالری روزانه فرد باشد. به عنوان مثال، اگر محدودیت روزانه ۱۶۰۰ کالری است، کالری انبه باید بخشی از همین مقدار باشد، نه اضافه بر آن. یک انبه کوچک ۲۵۰ گرمی حدود ۱۸۰ کالری دارد که باید با مقدار معادل کربوهیدرات مانند نان جایگزین شود.
عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید