“جوجه و زغال” کلید فاش شدن راز قتل هولناک دکتر ضیایی و همسرش در سعادتآباد

به گزارش اول فارسی ، در اواسط اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، خبر ناپدید شدن مرموز دکتر رضا ضیایی، متخصص گوش، حلق و بینی بیمارستان عرفان، و همسرش مینو صابری (دارای دکترای اقتصاد)، پرده از جنایتی هولناک در منطقه سعادتآباد تهران برداشت. این پرونده که با پیگیری خواهرزاده دکتر آغاز شد، ابعاد پیچیده یک توطئه گسترده برای تصاحب اموال این زوج را فاش کرد.
جزئیات کشف جنایت و شناسایی متهمان
پس از اعلام فقدان دکتر و همسرش توسط خواهرزادهشان، تحقیقات پلیسی آغاز شد. سرایدار منزل این زوج، گزارش داده بود که دکتر و همسرش ناپدید شدهاند و سه مرد ناشناس، خودروی سانتافه آنها را با خود بردهاند. در ادامه، کارآگاهان به سرنخی مهم دست یافتند: دکتر ضیایی پیش از ناپدید شدن، خانهای هزار متری در سعادتآباد را به نام فردی به نام “سروش” سند زده بود، اما هیچ پولی بابت آن دریافت نکرده بود.
با بازداشت سروش، ابعاد جدیدی از ماجرا روشن شد. سروش ابتدا منکر نقش خود در قتل شد و دو نفر به نامهای “ابراهیم” و “بهزاد” (پدر و پسر) را به عنوان عاملان اصلی معرفی کرد. این پدر و پسر نیز در بازجوییها ادعا کردند که از سوی سروش برای دفن اجساد اجیر شده بودند. نهایتاً، اجساد دکتر ضیایی و همسرش در شهریار کشف شد که نشان میداد با شلیک گلوله از فاصله نزدیک به قتل رسیدهاند.
انگیزه و نقشه قتل
بر اساس اعترافات و تحقیقات پلیس، انگیزه اصلی این جنایت، تصاحب اموال و املاک دکتر ضیایی و همسرش بوده است. سروش به عنوان طراح اصلی این نقشه، با همکاری چندین نفر دیگر، از جمله جاعلان اسناد و یک سردفتردار، اقدام به انتقال صوری اموال این زوج به نام خود کرده بود. این باند تبهکار، که شامل حدود ۱۱ نفر میشد، با ترفندهای مختلف، دکتر و همسرش را به خانهشان کشانده و پس از تهدید و اخذ امضا، آنها را به قتل رسانده بودند.
روند قضایی و احکام صادره
این پرونده با پیچیدگیهای فراوان، به شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شد. در جلسات دادگاه، متهمان اصلی و همدستانشان محاکمه شدند. “احمد” به عنوان مباشر در دو فقره قتل و سرقت و جعل امضا، به دو بار قصاص محکوم شد. “سروش” به دلیل معاونت در دو فقره قتل و جعل وکالتنامهها، به ۲۵ سال زندان محکوم گردید. سایر متهمان نیز بر اساس نقش خود در این جنایت، به حبسهای متفاوت از جمله ۱۰ سال و ۷ سال و همچنین یک سال زندان محکوم شدند. مرد سردفتردار نیز به دلیل ثبت سند جعلی به دو سال حبس محکوم شد. متهم فراری پرونده نیز به دو سال زندان محکوم شد و تنها یک نفر از اتهام تحصیل مال نامشروع تبرئه شد.
محاکمه مجدد دو متهم و ادعای بیگناهی
پس از اعتراض متهمان به رأی صادره، دیوان عالی کشور در خصوص دو متهم، رأی صادره را نقض کرد و پرونده دوباره به شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران بازگشت تا محاکمه مجدد انجام شود.
چهار روز پیش، دو نفر از این متهمان به نامهای “سوشیانت” و “حسین” برای بار دوم پای میز محاکمه رفتند. سوشیانت که به دلیل نقض حکم معاونت در قتل دوباره محاکمه میشد، منکر هرگونه دست داشتن در قتل شد و ادعا کرد: «من اتهام را قبول ندارم. من نه در معاونت در قتل نقش داشتم و نه اینکه در جعل سند کمک کردم. من خودم در آن منطقه یعنی سعادتآباد زندگی میکنم و آنجا رفت و آمد داشتم. اینکه میگویند من در قتل نقش داشتم، درست نیست. برای اثبات اتهامم به اینکه موبایل من آنجا آنتن داشته استناد کردند در حالی که وقتی من آنجا زندگی میکنم، طبیعتاً موبایلم آنجا آنتن دارد. سروش که متهم اصلی است به من گفته بود دکتر ضیایی آمریکاست و اصلاً نگفته بود که چه قصدی دارد. من فقط برای سروش جوجه و زغال خریدم.»
متهم دیگر، حسین، نیز در جایگاه قرار گرفت و همدستی در قتل دکتر ضیایی و همسرش را رد کرد و گفت: «من اصلاً در جریان ماجرا نبودم و اتهام را قبول ندارم.»
در پایان جلسه، قضات دوباره برای صدور رأی وارد شور شدند. این پرونده یکی از جنایات پیچیده و هولناک اخیر در تهران بوده که به دلیل انگیزه مالی و مشارکت چندین نفر در آن، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است.
خداوند رحمتشون کند.
ولی چه ربطی به جوجه کباب داشت