دستورپخت پلو مخلوط شوید و عدس خوش عطر با طعمی فوق العاده خوشمزه
پلو مخلوط شوید و عدس نوعی عدس پلو بسیار خوشمزه است که از ترکیب عدس با برنج، شوید، کشمش پلویی و مرغ تهیه میشود و طعم بینظیری دارد.

اگر دوست دارید این پلو مخلوط خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب از اول فارسی با آموزش پلو مخلوط شوید و عدس همراه ما باشید.
مواد لازم
- برنج: ۳ پیمانه
- سینه مرغ: ۱ عدد
- عدس: ۲ فنجان
- پیاز: ۳ عدد
- شوید تازه یا شوید خشک: ۱ پیاله
- کشمش پلویی: نصف پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین، پودر زیره و ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه پلو مخلوط شوید و عدس
برنج را با کمی آب و نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. برای شروع کار ابتدا سینه مرغ را با پیاز، سیر، کمی نمک و فلفل و یک عدد چوب دارچین همراه با با ۱ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. بعد از پخت سینه مرغ را کنار بگذارید تا خنک شود و بعد ریش ریش کنید. دو عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا سرخ و طلایی شود. حالا مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت بدهید.
در مرحله بعد شوید تازه ساطوری شده یا شوید خشک را اضافه کنید و هم بزنید و کشمش پلویی را اضافه کنید. سی ثانیه بعد مرغهای ریش ریش شده را اضافه کنید و کمی نمک، فلفل، پودر دارچین، پودر زیره و ادویه پلوی بریزید و هم بزنید و در آخر یکی دو قاشق از آب مرغ را روی مواد بریزید و یک دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
برنج را آبکش کنید و کمی کالتر بردراید. کف قابلمه ته دیگ موردنظرتان را قرار بدهید و نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید. حالا مایه مرغ و شوید را وسط برنج بریزید و بعد بقیه برنج را روی مواد بریزید. حالا دمکنی بگذارید و قابلمه را روی حرارت قرار بدهید تا برنج دم بکشد. بعد از پخت برنج را خوب هم بزنید سپس داخل ظرف سرو بکشید، نوش جان.
نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کشمشها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه مندی می توانید از کشمش قرمز یا کشمش طلایی استفاده کنید.
عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید