آشپزی

طرز تهیه خورش گیلاخه کردستانی با طعمی خاص و بی نظیر

خورش گیلاخه به دلیل تاریخچه غنی و ریشه های عمیق فرهنگی خود، بخشی از هویت غذایی کردها به شمار می رود.

این خورش به صورت سنتی در خانواده های کرد تهیه می شود و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. گیلاخه به معنای «غذای خوشمزه» است و این نام به خوبی نشان دهنده طعم بی نظیر آن است. در بسیاری از مناطق کردستان، این خورش به عنوان نمادی از مهمان نوازی و محبت به مهمانان در نظر گرفته می شود.

مواد لازم جهت تهیه خورش گیلاخه

پیاز: یک عدد متوسط
گیلاخه: نیم کیلوگرم
گوشت قرمز: نیم کیلوگرم
لوبیا قرمز: یک فنجان
لیمو عمانی: ۵ عدد
زردچوبه و نمک و روغن: به میزان لازم
تره خان (یا جعفری و گشنیز): اگر سبزی ساطوری شده تر بود یک و نیم لیوان و اگر خشک بود سه چهارم لیوان

طرز تهیه خورش گیلاخه کردستانی

ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم.سپس گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم.

چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو عمانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا ۴۵ دقیقه در دیگ بپزد.

طرزتهیه خورشت گیلاخه

در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و تره خان یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم (می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد).

حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و می گذاریم ۲۰ دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جا بیافتد.

نکات پخت خورش گیلاخه

  • اگرچه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نبوده و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است.
  • پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید در اصل پیازچه گیلاخه هستند.
  • به جای استفاده از تره خان می توان از ترکیب جعفری و گشنیز نیز استفاده نمود.
  • همچنین می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد.

نکات کلیدی در تهیه خورش گیلاخه

  • انتخاب گوشت مناسب: استفاده از گوشت تازه و با کیفیت تأثیر زیادی بر طعم نهایی خورش دارد.
  • استفاده از ادویه جات تازه: ادویه جات تازه عطر و طعم بهتری را به خورش می بخشند.
  • پختن به آرامی: پختن طولانی مدت بر روی حرارت ملایم باعث می شود تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند و خورش جا بیفتد.
  • تنظیم غلظت: اگر خورش غلیظ شد، می توانید کمی آب اضافه کنید و بگذارید تا جا بیفتد.

عضو کانال تلگرام اول فارسی شوید
عضو کانال واتساپ اول فارسی شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا