هویچ پلو اصیل ایرانی با یک دستورپخت فوق العاده خوش طعم و لذیذ
هویجپلو یکی از انواع پلوهای مخلوط در آشپزی ایرانی است. این غذا را معمولاً با خلالهای هویج فرنگی که لابه لای برنج دم میکشد درست میکنند.

در این مقاله از اول فارسی با طرز تهیه هویج پلو مجلسی و خوشمزه آشنا میشوید که میتوانید آن را به راحتی طبخ کنید.
مواد لازم
برنج خیسانده: ۴ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سینه مرغ: ۲ تکه
هویج: ۵ عدد بزرگ
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۲ ق غ
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
آب لیمو ترش: ۱ ق غ
در صورت تمایل کمی ادویه کاری هم به کار ببرید.
طرز تهیه هویج پلو
مرحله اول
ابتدا باید گوشت مرغ را آماده کنید: سینه مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار دهید و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد.
مرحله دوم
پس از اینکه سینه مرغ پخت و کمی خنک شود سپس آنرا به صورت نگینی یا ریش ریش خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
در ادامه یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت دهید.
پس از اینکه پیاز نرم و کاراملی شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، گوشت مرغ را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم
حالا هویجها را با رنده درشت رنده کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هویجها هم سرخ شوند. حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مواد اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
مرحله پنجم
در ادامه آب لیمو ترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب مرغ صاف شده اضافه کنید و با یگر مواد تفت دهید. اگر هویج پلوی شیرین دوست دارید میتوانید کمی شکر هم به این ترکیب اضافه کنید. مواد مرغ و هویج را کنار بگذارید تا برنج شما آماده شود.
مرحله ششم
برنج را که از قبل خیس دادهاید، بپزید و سپس آبکش کنید.
مرحله هفتم
وقتی برنج آبکشی آماده شد، در قابلمه مورد نظرتان کمی روغن بریزید. ته دیگ را به سلیقه خود با سیب زمینی یا نان لواش قرار دهید؛ سپس مقداری از برنج بریزید.
مرحله هشتم
حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج بریزید و لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه اضافه کنید. لایه آخر را با برنج بپوشانید و کمی کره روی سطح برنج قرار دهید. یک دمکنی روی در قابلمه بگذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
مرحله نهم
وقتی هویج پلو آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با زرشک و خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
فوت و فن خوشمزه تر شدن هویج پلو
- زمانی که مرغ را میپزید برای آنکه طعم خوبی بگیرد، به آن پیاز، هویج، کرفس، فلفل دلمه سبز و سیر اضافه کنید تا به خوبی طعمدار شود.
- میتوانید از گوشت چرخ کرده به جای سینه مرغ استفاده کنید و آن را به صورت کوفتههیا کوچکی آماده کرده و در انتها کنار هویج پلو بگذارید.
- برای تهیه هویج پلو ترکیهای تنها به برنج، کره و هویج نیاز دارید. برای طعمدار کردن بیشتر این غذا، میتوانید از عصاره گوشت نیز استفاده کنید. برنج را آبکش کرده و هویج را پس از تفت دادن با کره، به آن بیافزایید. در نهایت برنج را با لایههای هویج دم کنید.
- برای هویج پلو مجلسی بهتر است برنج را جداگانه پخته و مواد هویج و مرغ را در انتها روی برنج در ظرف مورد نظر قرار دهید.
- برای حفظ مواد مغذی هویج، آن را بخارپز کنید یا بپزید تا کمتر سرخ شود.
- به جای زرشک میتوانید از کشمش هم استفاده کنید.
- برای حفظ رنگ هویجها و تیره نشدنشان، مقداری آب لیمو ترش تازه به آنها اضافه کنید.