(ویدئو) به اسم معدن، برای گنجیابی در میراث هخامنشی فالونک مرودشت !
ببراز بازوبندی، فعال میراث فرهنگی، از صدور مجوز معدن در نزدیکی آرامگاه باستانی "فالونک" مرودشت هشدار داد. او این اقدام را پوششی برای حفاریهای غیرمجاز و تهدیدی جدی برای میراث دوران فرتهداران میداند که با مخالفت جامعه محلی نیز روبروست و خواستار پاسخ سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی فارس شده است.

به گزارش اول فارسی از مرودشت، فارس ، ببراز بازوبندی، فعال شناختهشده حوزه میراث فرهنگی ایران باستان در استان فارس، با انتشار فیلمی در فضای مجازی نسبت به صدور مجوز معدن در نزدیکی یک آرامگاه سنگی منحصر به فرد متعلق به دوره فرتهداران (پسا هخامنشی) در روستای فالونک از توابع بخش رامجرد شهرستان مرودشت، ابراز نگرانی شدید کرده است. وی این اقدام را یک “معضل بزرگ” و پوششی برای “حفاریهای غیرمجاز گسترده به اسم معدن و به هدف گنجیابی” دانسته است.
کشف آرامگاهی شبیه آرامگاههای نقش رستم:
بازوبندی در تشریح این یافته تاریخی، به وجود یک آرامگاه سنگی با ابعاد کوچکتر اما با شباهتهای چشمگیر به آرامگاههای دوره هخامنشی در نقش رستم اشاره کرده است. وی تأکید کرده که این آرامگاه در کنار گور دخمههای پراکنده اطراف آن، از نظر تاریخی منحصر به فرد بوده و از اهمیت بسزایی برخوردار است. به گفته وی، این مجموعه متعلق به دوران فرتهداران است و میتواند اطلاعات مهمی را در اختیار جامعه باستانشناسی قرار دهد. شایان ذکر است که مقبره حضرت ایوب نبی نیز در نزدیکی همین آرامگاه تاریخی واقع شده است.
نگرانی از صدور مجوز معدن در حریم اثر باستانی:
نقطه نگرانکننده و اصلی هشدار ببراز بازوبندی، صدور مجوز معدن در فاصله تنها صد متری از این اثر باستانی و در دل گور دخمههای خرپشتهای است. وی این اقدام را که به گفته او با مخالفت شدید جامعه محلی نیز همراه است، دارای “تبعات اجتماعی زیادی” دانسته و تأکید کرده که اینگونه مجوزها میتواند زمینه را برای حفاریهای غیرمجاز و تخریب گسترده آثار باستانی فراهم آورد.
شبهه گنجیابی در پوشش فعالیت معدنی:
این فعال میراث فرهنگی، هدف واقعی از صدور چنین مجوزی را نه فعالیت معدنی، بلکه “گنجیابی” در پوشش قانونی استخراج معدن میداند. وی هشدار داده که این معضل در حال حاضر گریبانگیر بسیاری از آثار باستانی کشور شده و در صورت عدم رسیدگی، میتواند منجر به از بین رفتن بخشهای ارزشمندی از تاریخ و تمدن ایران شود.
بیشتر بخوانید:
هشدار سازمان غذا و دارو درباره استفاده از ظروف تفلون بازسازی شده
این اظهارات بازوبندی، توجه کارشناسان میراث فرهنگی، مسئولان مربوطه و افکار عمومی را به لزوم حفاظت از این میراث ارزشمند و بررسی دقیق فرآیند صدور مجوزهای معدنی در نزدیکی محوطههای تاریخی جلب کرده است. انتظار میرود مراجع ذیصلاح نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و از هرگونه اقدام منجر به تخریب آثار باستانی جلوگیری کنند.
اول فارسی آمادگی دارد پاسخ مکتوب مسئولان صنعت ، معدن و تجارت و اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان فارس را در ارتباط با این ادعای مطرح شده را به آگاهی همه مردمان برساند.